İş Bankası hisse senedi emir verme nasıl yapılır sorusu, borsada hisse senedi almaya yeni başlayan ya da başlayacak olanların internette en çok araştırdığı konular arasında geliyor… İş Bankası müşterileri, İşCep hisse senedi emir verme işlemini oldukça kolay bir şekilde gerçekleştirebiliyor.
Dileyen İş Yatırım müşterileri, yatırım danışmanlığı aracılığı ile işbank hisseleri hisse senedi alım ve satım emirlerini verirken, dileyen İş Yatırım müşterileri de internet bankacılığı ya da mobil bankacılık kullanarak İş Bankası hisse senedi emir verme işlemlerini kendisi gerçekleştirebiliyor. Peki ama nasıl, İş bankası hisse senedi emir verme nasıl yapılır?
Bu yazımızda, borsada hisse senedi alma konusunda profesyonel olmayan, borsada işlem yapma yeni başlayanlara özel olarak İş Bankası hisse senedi emir verme nasıl yapılır konusunu ele aldık. İşte, İşCep hisse senedi emir verme nasıl yapılır sorusunun ve iş bankası hisseleri emir verme ile ilgili sık sorulan soruların cevapları…

- İş Bankası Hisse Senedi Emir Verme Nasıl Yapılır ? Borsada Alım Emir Nasıl Verilir ?
- İş Bankası Hisse Senedi Emir Verme Hakkında En Merak Edilen Soruların Cevapları ve Bilinmesi Gerekenler
- 1- İş Bankası Hisse Senedi Emir Tipleri Nelerdir ?
- 2- İş Bankası Zincir Emir Var mı ? İş Bankası Stop Loss Var mı?
- 3- Borsada Hisse Senedi İşlem Saatleri Kaçtır? Borsa İşlem Saatleri Nedir ?
- 4- Borsada En Erken Ne Zaman Emir Verilir?
- 5- Gece Emir Verilir mi?
- 6- Borsada Ertesi Güne Emir Verme Ne Zaman Yapılır?
- 7- Borsada Hatfasonu Hisse Senedi Alım Emri ve Hisse Senedi Satım Emri Verilir mi?
- 8- Tek Fiyat Emir Toplama Nedir, Tek Fiyattan Emir Toplama Kadar Sürer?
- 9- İş Bankası’nda Emir İptalinde Para Kesilir mi?
- 10- Hisse Senedi Satışı Yaptıktan Sonra Para Ne Zaman Hesabıma Geçer?
- 11- Portföy Bakiyesi İş Bankası Nedir ?
- 12- Portföy Bakiyesi Bloke Tutarı Nedir ?
- 13- Portföy Bakiyesi Ne Zaman Hesaba Geçer ?
- 14- Hisse Senedi Bloke Kaldırma İş Bankası Nasıl Yapılır ?
- 15- Aldığım Hisseyi Satamıyorum Nedeni Nedir ?
- 16- İş Bankası Aracı Kurum Komisyon Oranları Ne Kadar ?
- 17- Hisse Senedi Kazançları Vergilendiriliyor mu ?
- 18- Yatırım Hesabı Olanlar için İş Bankası Müşteri Hizmetleri | İş Bankası İletişim
- 19- Hisse Senedi Nasıl Alınır ? İş Bankası Hisse Senedi Alma
- 20- Cuma Günü Satılan Hisse Senedi Ne Zaman Hesaba Geçer?
- 21- İşbank Hisseleri Nelerdir?
- 22- İş Bankası Hisseleri Başka Yerden Alınıp Satılır Mı?
İş Bankası Hisse Senedi Emir Verme Nasıl Yapılır ? Borsada Alım Emir Nasıl Verilir ?
Borsada hisse senedi alım satım işlemlerinin gerçekleştirilebilmesi için yatırımcıların bir aracı kurum ile çalışması zorunludur. Çünkü hiç kimse, direkt olarak borsada işlem gören bir hisse senedini borsadan direkt olarak alamaz ya da satamaz. İş Bankası da borsada hisse senedi alım satım işlemleri için aracılık hizmetini, İş Yatırım çatısı altında sunmaktadır. İş Bankası yatırım hesabı açan kişiler, iş bankası hisseleri alıp satmaya başlayabilirler.
İş Bankası müşterileri, ‘’Yatırım Hesabı’’ açtıklarında borsada işlem yapabilir, hisse senedi alıp satabilir. Dileyen İşbank müşterileri, İş Yatırımın yatırım danışmanlığı hizmeti ile borsada işlem gerçekleştirirken, dileyen İşbank müşterileri de internet bankacılığı veya İşCep ile hisse senedi alım satım işlemlerini kendi gerçekleştirebilir. iş bankası hisseleri, Borsa İstanbul’da işlem gören tüm hisse senetlerini kapsamaktadır.
İş Bankası hisse senedi emir verme nasıl yapılır anlatmaya başlamadan önce bilinmesi gerekir ki; hiçbir yatırımcı, işlemleri kendi gerçekleştirse de hisse senedi alım ve satım emirlerini direkt olarak borsaya iletememektedir. İş Bankası müşterileri emir verdiklerinde bu, önce aracı kuruma yani İş Yatırım’a iletilir. İş Yatırım da aldıkları emirleri, borsa kurallarına uygun bir hale getirir ve piyasaya yani Borsa İstanbul’a iletir. Bu sebeple, iş bankası hisseleri emirleri verildiğinde direkt olarak işlem gerçekleşmemektedir.
Peki, İş Bankası hisse senedi emir verme nasıl yapılır? İşte, İşCep hisse senedi emir verme nasıl yapılır sorusunun, alım emri ve satım emri için adım adım cevapları…
1- İş Bankası Hisse Senedi Alım Emri Nasıl Verilir ?
İşbank hisseleri almak için İşCep hisse senedi alım emri verebilir ve aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:
- İşCep uygulamasına şifre ile giriş yapılır
- Açılan ekranın aşağı ortasında yer alan, üç şerit şeklindeki ana menü sembolüne basılır
- ‘’Yatırım’’ seçeneğine tıklanır

- Açılan ‘’Yatırım’’ ekranından ‘’Hisse Senedi İşlemleri’’ seçeneği seçilir

- ‘’Hisse Senedi İşlemleri’’ menüsünden ‘’ALIŞ’’ seçeneğine tıklanır

- Arama bölümüne, alım emri verilecek hisse senedi adı yazılır

- Açılan ‘’Hisse Senedi Alış’’ ekranına hisse senedi adı, tarih-saat son işlem fiyatı, adet ve paranın çekileceği hesap bilgileri gelecektir. Burada ‘’Fiyat (TL)’’ üzerine tıklanır ve limit fiyatlı emir verilecekse belirlenen limit fiyat seçilir, serbest fiyatlı emir verilecek ise ‘’Serbest Fiyat’’ seçilir.
- ADET yazan boşluğa alınmak istenen hisse senedi adedi yazılır

- Paranın çekileceği hesap türü seçilir ve devam butonuna basılır
2- İş Bankası Hisse Senedi Satım Emri Nasıl Verilir ?
İşCep hisse senedi satım emri için ve iş bankası hisseleri satmak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:
- İşCep mobil uygulamasına girilir ve ortadaki menü butonuna tıklanıp açılan menüden ‘’Yatırım’’ seçeneği tercih edilir
- Yatırım menüsünden ‘’Hisse Senedi İşlemleri’’ seçeneği tercih edilir ‘’Satış’’a tıklanır

- Açılan ekranda portföyde bulunan hisse senetleri listelenir ve satılmak istenen hisse senedine tıklanır

- Satılacak hisse senedinin ekranında ‘’Fiyat’’ kısmına tıklanır ve limit fiyatlı emir verilecekse istenen fiyatı tercih edilir. Hisse senedi satım emri serbest fiyatlı olarak yapılacaksa ‘’serbest fiyat’’ seçeneği tercih edilir
- ‘’Adet’’ yazan boşluğa, satılmak istenen hisse senedi adedi girilir ve ‘’Devam’’ butonuna basılır
İş Bankası Hisse Senedi Emir Verme Hakkında En Merak Edilen Soruların Cevapları ve Bilinmesi Gerekenler
İş Bankası hisse senedi emir verme nasıl yapılır ve hisse senedi nedir hakkında araştırma yapan pek çok internet kullanıcısı, hisse senedi alım emri verme ve hisse senedi satım emri verme ile ilgili bazı sorulara da cevap arıyor. Yazımızın bu kısmında İşCep hisse senedi emir verme ve işbank hisseleri ile ilişkili çok sorulan sorulara yanıt verdik…
1- İş Bankası Hisse Senedi Emir Tipleri Nelerdir ?
İş Bankası hisse senedi emir verme işlemlerinde, İşCep’te tercih edilebilecek emir tipleri; serbest fiyat ve limit fiyatlı emir olarak karşımıza çıkıyor. Yani bir yatırımcı, İşCep hisse senedi emir verme işlemini gerçekleştirirken fiyat tipi olarak yalnızca serbest fiyat ya da limit fiyat emir verebiliyor.
a- Limit Fiyatlı Emir Nedir ?
Limit fiyatlı emir; hisse senedi alım emri verenler için işlemin gerçekleşmesini istediği en yüksek miktar, hisse senedi satım emri verenler için de hisse senedini satmayı kabul ettiği en düşük fiyat anlamına gelir.
Limit Fiyatlı Emir Nasıl Verilir ?
İş Bankası hisse senedi emir verme işlemi esnasında tercih edilebilen limit fiyatlı emirde, alınmak ya da satılmak istenen hisse senedinin miktarı ile birlikte tercih edilen limit fiyat bilgisi girilir. işbank hisseleri Hisse senedi alım emri verecek kişilerin, hisse senedini almak istediği maksimum fiyatı, hisse senedi satım emri verecek kişilerin de hisse senedini satmak istedikleri minimum fiyatı giresi gereklidir.

b- Serbest Satış Emri Nedir ?
Serbest satış emri, İş Bankası hisse senedi emir tipleri arasında yer almaktadır. işbank hisseleri arasından hisse senedi alımı ya da satımı için serbest satış emri tercih edildiğinde, söz konusu hisse senedinin piyasadaki en iyi fiyatından başlanarak eşleşme yapılır.
Yani; İş Bankası hisse senedi emir verme işleminde serbest fiyatlı emir seçildiğinde, hissenin Borsa İstanbul’da oluşan fiyatı ile işlem yapılır. Örneğin; serbest fiyatlı emir seçildiğinde, söz konusu hisse senedinin Borsa İstanbul’da oluşan fiyatı 20,230 TL de olsa, 21,500 TL de olsa işlem gerçekleştirilir.
Serbest Fiyatlı Emir Nasıl Verilir ?
İşCep hisse senedi emir verme işlemi esnasında, fiyat bölümünde ‘’serbest fiyat’’ tercih edilir ve herhangi bir fiyat belirtilmez. Ardından alınmak yada satılmak istenen hisse senedinin miktarı belirtilip onay tuşuna basılır. Bu işlem yapıldığında, hisse senedinin Borsa İstanbul’da oluşan fiyatı ile alım ya da satım gerçekleştirilir.

2- İş Bankası Zincir Emir Var mı ? İş Bankası Stop Loss Var mı?
Hisse senedi emir tipi olan stop loss/zarar kesme özelliğinin bir diğer adı da zincir emirdir . İş Bankası hisse senedi emir verme işlem seçenekleri arasında stop loss yani zarar kesme özelliği yoktur. İnternet üzerindeki şikayetlere bakıldığında, hisse senedi alım ve satımının İş Bankası’nı kullanan yatırımcıların, stop loss yani zincir emir olmaması nedeniyle memnun olmadıkları görülüyor. KIsacası işbank hisseleri alıp satarken stop loss özelliği kullanılamıyor.
Zincir Emir Hangi Bankalarda Var ?
Her bankada zincir emir yoktur. Stop loss özelliği olan yani zincir emir verme özelliği olan bankalar arasında Ziraat Bankası, Vakıfbank ve QNB Finansbank yer alıyor. işbank hisseleri için zincir emir verilemediği için diğer banka ve aracı kurumlar tercih edebilirsiniz.
3- Borsada Hisse Senedi İşlem Saatleri Kaçtır? Borsa İşlem Saatleri Nedir ?
Türkiye’de Borsa İstanbul’un sürekli işlem açılış saati 10:00, kapanış saati ise 18:00’dir. Dolayısı ile borsada hisse senedi işlem saatleri hafta içi günlerinde (resmi tatil günleri hariç) 10:00 ile 18.00 arasıdır.
Hafta sonunda ve resmi tatil günlerinde Borsa İstanbul’da işlem yapılmamakta, hisse senedi alım ya da satımı yapılamamaktadır. Dolayısı ile işbank hisseleri diğer aracı kurumlarda olduğu gibi yalnızca Borsa İstanbul işlem saatleri arasıda yapılabiliyor.

4- Borsada En Erken Ne Zaman Emir Verilir?
Borsada en erken hafta içi günlerinde saat 09:40’ta emir verilebilir. Çünkü hafta içi saat 09:40 ile 09:50 arası, emir toplama zamanlarıdır. 09:55 itibariyle fiyat belirleme yapılır ve işlemler gerçekleştirilir. Borsa açılışı ise yani sürekli işlem ise saat 10:00’da başlar. Sürekli işlem 18:00 itibariyle son bulur ve borsa kapanır.
5- Gece Emir Verilir mi?
İşCep hisse senedi emir verme işlemi gece de yapılabilir ancak sürekli işlem olmadığı yani borsa açık olmadığı için işlem gerçekleştirilmez. Gece verilen emirler, borsaya ertesi gün 09:40’ta iletilir. Kısacası; gece boyunca hisse sendi alım emri ya da hisse senedi satım emri toplanır ve sabah 09:40’ta borsaya iletilir.
6- Borsada Ertesi Güne Emir Verme Ne Zaman Yapılır?
Borsada sürekli işlemin kapanış saati 18:00’dir. Dolayısı ile 18:00’den sonra verilen işbank hisseleri için hisse senedi alım emri ya da hisse senedi satım emri, ertesi güne kalır ve 09:40’ta borsaya iletilir.

7- Borsada Hatfasonu Hisse Senedi Alım Emri ve Hisse Senedi Satım Emri Verilir mi?
Tüm aracı kurumlarda olduğu gibi İş Bankası hisse senedi emir verme işlemleri hafta sonu günleri de yapılabilir. Ancak borsa kapalı olduğu için işlemler gerçekleştirilmez. Dolayısı ile hafta sonu verilen emirler, pazartesi günü 09:40’ta borsaya iletilir.
8- Tek Fiyat Emir Toplama Nedir, Tek Fiyattan Emir Toplama Kadar Sürer?
Tek fiyattan emir toplama; belirli zaman aralıklarında, verilen emirlerin eşleştirme olmaksızın sisteme kabul edilmesi ve sürenin sonunda en yüksek miktarda işlemin oluşmasını sağlayan bir işlem yöntemidir. Tek fiyattan emir toplama yönteminde hisse senedinin fiyat seviyesi hesaplanır.
Tek fiyattan emir toplama yönteminin amacı; yatırımcıyı korumaktır. Çünkü böylelikle hisse senedi fiyatlarının aşırı dalgalanmasının önüne geçilir. Özellikle borsada spekülatif söylemler ve işlemler nedeniyle tek fiyattan emir toplama yapılarak hisse senedi fiyatının aşırı yükselmesi ya da düşmesi engellenmeye çalışılır.
9- İş Bankası’nda Emir İptalinde Para Kesilir mi?
Diğer bankalarda olduğu gibi İş Bankası’nda da borsada emir iptalinde para kesintisi yapılıyor. Borsa İstanbul tarafından belirlenen ücret kesintisi hem emir iptalinde hem de emir kötüleştirme işlemlerinde gerçekleştiriliyor. Ancak işbank hisseleri emir iyileştirme işlemlerinde herhangi bir ücret kesintisi yapılmıyor.

10- Hisse Senedi Satışı Yaptıktan Sonra Para Ne Zaman Hesabıma Geçer?
Hisse senedi satışı yapıldıktan sonra para yani satış bedeli, işlemin gerçekleştikten sonra 2.işgünüde hesaba geçer. işbank hisseleri satışı sonrasında da para hesaba 2.iş gününde geçiyor.
11- Portföy Bakiyesi İş Bankası Nedir ?
Portföy bakiyesi, İş Bankası yatırım hesabı olanların karşılaştığı kavramlardan biridir. Yatırım hesabı içinde adı geçen portföy bakiyesi, işlem yapmak için portföyde bulunan yatırım payıdır. Örneğin; hisse senedi alım emri verildiğinde, portföy bakiyesinde bu işlem için kullanılan meblağ yazar.
12- Portföy Bakiyesi Bloke Tutarı Nedir ?
İş Bankası yatırım hesabındaki portföy bakiyesi bloke tutarı, gerçekleştirilen hisse senedi işlemine karşılık gelen değeridir. Örneğin; İş Bankası hisse senedi emir verme işlemi ile kaç TL’lik işlem yapıldıysa, bloke tutarında da o miktar yazılı olur. Yani bloke tutarı; işlem karşılığında bloke uygulanan para miktarıdır. Bloke tutarı hanesinde yazan meblağ, hisse senedi işlemi gerçekleştikten sonra 2 işgünü sonrasında kalkar. Sonrasında iş bankası hisse senedi emir verme gerçekleştiği için bloke tutarı kısmı sıfırlanır.

13- Portföy Bakiyesi Ne Zaman Hesaba Geçer ?
Hisse senedi alım emri ya da hisse senedi satım emri verildikten sonra, işlemin gerçekleşmesinden 2 iş günü sonrasında portföy bakiyesi hesaba geçer. işbank hisseleri portföy bakiyesi de 2 iş günü sonrasında hesaba geçer.
14- Hisse Senedi Bloke Kaldırma İş Bankası Nasıl Yapılır ?
Eğer hesap blokeli ise hisse senedi alım ve satım işlemleri için blokenin kaldırılması gerekir. Hisse senedi bloke kaldırma İş Bankası için yapılması gereken, banka ile iletişime geçmek ve blokenin kaldırılması için talimat vermektir. Eğer işbank hisseleri alıp satarken blok sorunu ile karşılaşırsanız banka ile iletişime geçiniz.
15- Aldığım Hisseyi Satamıyorum Nedeni Nedir ?
Alınan hisse senedinin satılamamasının nedeni farklı sebeplerden kaynaklanabilir. Ancak temel neden; satılmak istenen hissenin alıcının olmamasıdır. Örneğin; her hisse senedinin tavan ve tavan fiyatı bulunur. Tavan fiyattan hisse senedi satım emri verildiğinde, o fiyattan alıcısının olmaması durumunda hisse senedi satışı gerçekleşmez. işbank hisselerinde de fiyat düşürüldüğünde satışı gerçekleşebilir.
Aldığım hisseyi satamıyorum nedeni nedir sorusunun en basit cevabı ise; borsanın işlem saatinde olunmamasıdır. Eğer hafta sonu ise ya da borsa işlem saati dışında satım emri verildiyse satış gerçekleşmez. Borsa açıldığında da diğer borsa aracı kurumlarında olduğu gibi işbank hisseleri için de satış işlemi yapılır.
16- İş Bankası Aracı Kurum Komisyon Oranları Ne Kadar ?
Borsada aracı kurumların her birinin farklı fiyat politikası ve farklı komisyon oranları vardır. Dolayısı ile İş Bankası hisse senedi komisyon oranları, bir başka aracı kurumun fiyatlarından farklıdır. İşlem komisyon oranları ile ilgili detaylı bilgi almak için İş Bankası müşteri hizmetleri numarası olan 0212 350 24 24’ü arayabilir ya da bilgi@isyatirim.com.tr adresine sorunuzu mail atabilirsiniz.

17- Hisse Senedi Kazançları Vergilendiriliyor mu ?
Hisse senetlerinden elde edilen karlar vergilendirilmektedir. iş bankası hisse senedi emir verme, işbank hisseleri alım ve satım esnasında stopaj olarak kesinti yapılır. Ancak bunun dışında temettü gelirleri de vergiye tabidir. işbank hisseleri ile ilgili vergi konusunda bilgi almak için banka ile iletişime geçiniz.
18- Yatırım Hesabı Olanlar için İş Bankası Müşteri Hizmetleri | İş Bankası İletişim
Yatırım hesabı olup borsada işlem yapan kişilerin İş Bankası müşteri hizmetleri numarası 0212 350 27 50’dir. Çeşitli sorular için İş Yatırım iletişim numarası olan 0212 350 24 24 de aranabilmektedir. Dileyen yatırımcılar bilgi almak için bilgi@isyatirim.com.tr adresine, sorun ya da sorularını yazıp mail de atabilir.
19- Hisse Senedi Nasıl Alınır ? İş Bankası Hisse Senedi Alma
Hisse senedi nasıl alınır sorusunun cevabı her bir aracı kurumda farklıdır. İş Bankası hisse senedi nasıl alınır sorusunun cevabı için buraya tıklayarak kapsamlı yazımıza ulaşabilirsiniz.
20- Cuma Günü Satılan Hisse Senedi Ne Zaman Hesaba Geçer?
Cuma günü satılan hisse senedi İş Bankası’nda diğer bankalarda olduğu gibi Salı günü hesaba geçer. Çünkü Borsa İstanbul kuralları gereği, satılan hisse senedi parası 2 gün Takasbank’ta bekletilir. Konu hakkında detaylı bilgi için Cuma günü satılan hisse senedi ne zaman hesaba geçer yazımızı ziyaret edebilirsiniz.
21- İşbank Hisseleri Nelerdir?
Türkiye İş Bankası işbank hisseleri, Borsa İstanbul’da işlem gören her hisse senedini bünyesinde barındırır. Ancak kimi zaman halka arz hisse senetleri her bankada aynı anda sunulmayabilir. Bazı halka arz hisseleri, bazı bankalarda daha önce ya da sonra yer alabilir. Fakat yıldız pazar, BİST 100, BIST 50, BIST 30 gibi hisseler ve tüm hisse senetleri İş Bankası hisse senetleri arasında yer alır.
22- İş Bankası Hisseleri Başka Yerden Alınıp Satılır Mı?
iş bankası hisseleri yani Borsa İstanbul’da işlem gören, İş Bankası’na ait olan hisse senetleri diğer borsa aracı kurumlarından satın alınabilri ve satılabilir. Ancak İş Bankası’nda yatırım hesabı olan kişiler, İşCep mobil uygulaması ya da İş Bankası internet bankacılığı dışında iş bankası hisseleri alım satımını yapamaz.