Bankacılık sektöründe hizmet veren çok sayıda farklı banka yer almaktadır. Bu bankaların da Türkiye’nin birçok farklı noktasına şubeleri yer alır. Tüm şubelerin tek bir kişi tarafından yönetilmesi mümkün olan bir durum değildir. Bu sebeple de her şubeye özel bir yönetici atanırken bu kişiler banka müdürü olarak isimlendirilmektedir.
Bilindiği üzere bankada çalışan çok sayıda insan bulunur. Bu insanların her birinin farklı görevleri bulunurken tüm çalışanların yönetici olan kişi banka müdürüdür. Sürekli olarak büyüyen sorumlulukları olan banka müdürleri bulundukları şubenin önemine göre maaş almaktadır. Maaş kalibresinin yüksek olması sebebiyle birçok insan tarafından tercih edilmektedir.

Banka Müdürü Olmak İçin Ne Yapılması Gerekir?
Bankalarda oldukça düzenli bir işe alım sistemi yer alır. İşe yeni alınan kişilerden yapılan terfilere kadar tamamı bir düzen içerisinde ilerler. Banka müdürleri şubelerin en üst kademesi olduğundan gelinmesi çok kolay mevkiler değildir. İlk olarak bir kişinin banka müdür olabilmesi için en az 2 yıllık yüksek öğrenim görmüş olması gerekir.
Şartlarda en az 2 yıllık yüksek öğrenim yazsa da genelde 4 yıllık üniversitelerden mezun olan kişiler arasından müdür seçimi yapılmaktadır. Banka müdür olacak olan kişilerin İktisadi ve İdari Bilimler fakültesinden mezun olması şarttır. Eğer adaylar ekonomi, bankacılık, ekonometri ya da finans gibi alanlardan mezun olmuş ise bu konuma gelme ihtimalleri daha yükselmiş olacaktır.
Banka müdürü olmak isteyen kişilerin sektörde en azından 5 yıllık bir tecrübesi olması istenmektedir. Genellikle müdürler 5-10 yıllık tecrübesi bulunan kişiler arasından seçilmektedir. Bunun yanı sıra müdür adaylarının her zaman iyi bir referansa ihtiyacı olacaktır. Okudukları üniversite iyi bir referans olabilirken ders aldıkları eğitim görevlilerinden alınacak referans mektupları da önemlidir.
Banka Müdürünün Görevleri Nelerdir?
Banka müdürleri kısaca bankada yürütülen tüm işlerden sorumlu olan kişidir. Bu işlerin tamamını kendisi gerçekleştirmezken gerçekleştiren kişilerden sorumlu olmaktadır. İşlemlerden herhangi birinde yaşanan hatalar ilk etapta yapan kişiyi etkilerken sonrasında banka müdürüne yansımaktadır. Bu sebeple de banka müdürünün bankalarda yapılacak olan işlemlerin tamamına hakim olması gerekmektedir.