Ziraat Bankası Altın hesabı nasıl açılır merak ediyorsanız, bu yazımız sizler için! Ziraat Bankası vadesiz altın hesabı ve vadeli altın hesabı olmak üzere yatırım yapmak isteyen müşterilerine iki farklı seçenekle hizmet veriyor. İster gram altın olsun, ister çeyrek altın olsun, tüm altına yatırım yapmak istene Ziraat müşterileri kolaylıkla Ziraat Bankası altın hesabı açma işlemini gerçekleştirebiliyor.
Peki, Ziraat Bankası Altın hesabı nasıl açılır? Ziraat Bankası altın hesabı açma ücreti var mı? Ziraat Bankası altın hesabı kapatma nasıl yapılır? Ziraat Bankası vadesiz ve vadeli altın hesabı nedir? İşte, Ziraat Bankası altın hesabı nasıl açılır hakkındaki detaylar…
- Ziraat Bankası Altın Hesabı Nedir ?
- Ziraat Bankası Altın Hesabı Nasıl Açılır ?
- Ziraat Bankası Altın Hesabı Açma Ücreti Var mı ?
- Ziraat Bankası Altın Hesabı Kapatma Nasıl Yapılır ?
- Ziraat Altın Hesabı Ne Kadar Kazandırır ?
- Ziraat Bankası Altın Hesabı Ücretli mi ?
- Ziraat Bankası Altın Hesabı Yorumları
- BONUS: En Karlı Altın Hesabı Hangi Bankada ?
Ziraat Bankası Altın Hesabı Nedir ?
Ziraat Bankası altın Hesabı; vadeli altın mevduat hesabı ve vadesiz altın mevduat hesabı olmak üzere iki farklı şekilde açılabiliyor. Dolayısı ile Ziraat Bankası Altın Hesabı nasıl açılır sorusunun yanıtı da, hangi hesabın açılacağına göre değişiyor.
Ziraat Bankası vadesiz altın hesabı açmak için de üç farklı hesap türü tercih edilebiliyor. Ziraat Bankası vadesiz altın hesabı türleri ise şunlar:
- Vadesiz altın mevduat hesabı
- Biriken vadesiz altın mevduat hesabı
- Altın Vakti
Ziraat Bankası vadeli altın hesabı açma imkanını da müşterilerine sunuyor. Ziraat Bankası vadeli altın hesabı türleri ise şunlar:
- Vadeli altın mevduat hesabı
- Çeyrek altın hesabı

1- Ziraat Bankası Vadesiz Altın Mevduat Hesabı Nedir?
Ziraat Bankası vadesiz altın hesabı sayesinde USD ve TL cinsinden altın alımı ve satışı yapılabiliyor. Dileyen Ziraat müşterileri banka şubelerinden, dileyen Ziraat müşterileri de internet bankacılığı ya da Ziraat mobil üzerinden dilediği her an altın alıp satabiliyor.
Ancak Ziraat internet şubesinden tek bir seferde maksimum 3.000 gram olmak kaydıyla, günde en fazla 6 kez altım alımı ve satımı yapılabiliyor. Ziraat Bankası vadesiz altın hesabı özelliklerine göre fiziki altın olarak bankadan teslimat ya da fiziki altın olarak ödeme yapılmıyor.
2- Ziraat Bankası Biriken Vadesiz Altın Mevduat Hesabı Nedir?
Ziraat Bankası vadesiz altın hesabı türlerinden bir tanesi de Biriken Vadesiz Altın Mevduat hesabı ve pek çok birikim yapmak isteyen kişi bu hesap türü için Ziraat Bankası altın hesabı nasıl açılır araştırması yapıyor. Çünkü bu altın hesabı türünde kişiler bir yandan tasarruf edip mevduat hesabında değerlendirirken, bir yandan da kendi isteklerine göre belirleyecekleri vade süresi belirleyebiliyor.
Bu altın hesabı türünde de fiziki altın alım ve satımı yapılmıyor. Ödeme takvimi ise kişiler tarafından günlük, haftalık, aylık veya serbest zamanlı olarak ayarlanabiliyor. Kısacası kişiler, verdikleri Biriken vadesiz altın mevduat hesabı talimatları doğrultusunda, önceden belirledikleri tarihte, istedikleri kadar gram altın alabiliyor.
3- Ziraat Bankası Altın Vakti Nedir?
Ziraat Bankası vadesiz altın hesabı türü olan Altın Vakti, fiziki altınını Ziraat şubelerine getiren kişilere gram cinsinden hesapta değerlendirilme şansını sunuyor. Hesap masraf ücreti olmayan Altın Vakti hesabındaki altınlar istendiği zaman nakde çevrilebiliyor.
Ziraat Bankası altın hesabı nasıl açılır diye araştıranların bilmesi gereken Altın Vakti özellikleri ise şunlar:
- Altınların saklanması için kiralık kasa masrafına engel olur
- Altınların kaybolma ya da çalınma riski yoktur
- Altınlar ekspertiz tarafından kontrol edilir ve değerinde gram türüne çevrilir

4- Ziraat Bankası Vadeli Altın Mevduat Hesabı Nedir?
Ziraat Bankası vadeli altın hesabı özellikleri de en az vadesiz altın hesabı özellikleri kadar merak ediliyor. Vadeli altın hesabının avantajlarından yararlanmak isteyenler Ziraat Bankası altın hesabı nasıl açılır araştırıyor. Bu hesabı açan Ziraat müşterileri, 30 gün ve 400 gün arası vade seçeneğinden faydalanarak altınlarına daha da değer kazandırabiliyor.
Vadeli Ziraat Bankası altın hesabı nasıl açılır araştırması yapan kişilerin bilmesi gereken Ziraat Bankası vadeli altın hesabı özellikleri şu şekilde:
- Ziraat Bankası vadeli altın hesabı açma minimum tutarı 10 gramdır
- Altının kaybolması ve çalınması riski yoktur
- Tasarruflar altın olarak değerlendirilir
- Altın olarak faiz getirisi kazanılır
- Ziraat Bankası vadeli altın hesabı, Tasarruf Mevduatı Sigortası kapsamındadır
- Ziraat Bankası vadeli altın hesabı faiz tutarından %15 MSİGV yani stopaj kesintisi yapılır
5- Ziraat Bankası Çeyrek Altın Hesabı Nedir?
Çeyrek altın hesabı da Ziraat Bankası vadeli altın hesabı kapsamındadır. Bu hesap sayesinde, fiziki altın sahipleri, fiziki altınlarını Ziraat Bankası’nın güvencesi altında değerlendirebilir. Bu hesap türünde; çeyrek altın, yarım altın, tam altın, 2,5’luk ve 5’lik altın türlerine ilave getiri Ziraat Bankası tarafından sunulur. Vade süresinin sonunda ilave getiriye yine altın olarak sahip olunur.
Ziraat Bankası altın hesabı nasıl açılır konusunu araştıran kişilerin bilmesi gereken Çeyrek Altın Hesabı özellikleri şunlardır:
- Ziraat Bankası Çeyrek Altın hesabında, şubeye yapılan altın teslimatında ve şubeden altın alımında herhangi bir masraf söz konusu değildir
- Kişilerin vadesiz çeyrek altın hesabından havale ve virman işlemi yapılabilir
- Ziraat Bankası Çeyrek Altın hesabının açılabildiği Ziraat Bankası şubelerinden, önceden belirlenen sürenin sonunda yeni tarihli olan fiziki çeyrek altın alınabilir
- Çeyrek Altın hesabı getirisi, Türk Lirası’na dönüştürülebilir ve TL olarak bankadan ödeme alınabilir
- Ziraat Bankası’nın her şubesinden bu hesap açılamaz yalnızca Ziraat Bankası internet sitesinde belirtilen şubelerden Çeyrek Altın hesabı açılışı yapılabilir
Ziraat Bankası Altın Hesabı Nasıl Açılır ?
Hangi altın hesabı türünün tercih edileceğine göre Ziraat Bankası altın hesabı nasıl açılır sorusunun yanıtı değişiyor. Çünkü her bir hesap türünün başvuru kanalları değişiklik gösterebiliyor. Ancak tüm Ziraat Bankası altın hesabı açma işlemi için banka şubelerine başvurulabiliyor. Altın hesabı türlerine göre Ziraat Bankası altın hesabı nasıl açılır sorusunun yanıtları şu şekilde:
- Ziraat Bankası vadesiz altın mevduat hesabı başvurusu: tüm Ziraat Bankası şubeleri, mobil bankacılık, internet bankacılığı
- Ziraat Bankası Biriken vadesiz altın mevduat hesabı başvurusu: Ziraat Bankası şubeleri ve internet bankacılığı
- Ziraat Bankası Altın Vakti başvurusu: Ziraat Bankası şubeleri
- Ziraat Bankası vadeli altın mevduat hesabı başvurusu: Ziraat Bankası şubeleri, mobil uygulama, internet bankacılığı
- Ziraat Bankası Çeyrek altın hesabı başvurusu: sadece bankanın belirttiği şubeler
Dilerseniz Ziraat Bankası altın hesabı açma işlemi için hesap isimlerinin üzerine tıklayabilir ve direkt olarak Ziraat Bankası’nın ilgili altın hesabı sayfasına ulaşabilir, başvuru yapabilirsiniz.

Ziraat Bankası Altın Hesabı Açma Ücreti Var mı ?
Ziraat Bankası altın hesabı açma ücreti yoktur. Hem Ziraat müşterileri hem de Ziraat müşterisi olmayan kişiler, altın hesabı açma kanallarından dileğini tercih ederek altın hesabını açabilmektedir.
Ziraat Bankası Altın Hesabı Kapatma Nasıl Yapılır ?
Ziraat Bankası altın hesabı kapatma işlemleri tüm Ziraat Bankası şubelerinden yapılabilmektedir. Ayrıca mobil bankacılık ve internet bankacılığı da kullanılarak altın hesapları kapatılabilir.
Ziraat Altın Hesabı Ne Kadar Kazandırır ?
Ziraat Bankası altın hesabı nasıl açılır araştırması yapan kişiler, bu hesap türlerinin ne kadara kazandıracağını da merak ediyor. Ancak Ziraat altın hesabı ne kadar kazandırır sorusunun yanıtı; vadeli altın hesabında bulunan altının gram cinsinden miktarına ve tercih edilen vade süresine göre değişiyor.
Dolayısı ile Ziraat Altın hesabı ne kadar kazandırır sorusuna net yanıt almak için öncelikle vadeli altın hesabına gram cinsinden yatıracağınız altının miktarını ve vade süresini belirlemelisiniz.
Ziraat Bankası Altın Hesabı Ücretli mi ?
Ziraat Bankası altın hesabı türlerini açtırmak tamamen ücretsiz. Özellikle Ziraat vadesiz altın hesaplarında herhangi bir masraf söz konusu değil. Ancak Ziraat Bankası vadeli altın hesabı getirisi üzerinden %15 stopaj kesilmektedir.

Ziraat Bankası Altın Hesabı Yorumları
Ziraat Bankası altın hesabı nedir, Ziraat Bankası altın hesabı nasıl açılır araştırması yapan pek çok kişi, hesap açılışından önce Ziraat Bankası’nın altın hesabı yorumlarını dikkate alıyor. Ve bunun için internet üzerinde çeşitli şikayet sitelerine göz atıyor.
Genel bir araştırma yapıldığında; Ziraat Bankası altın hesabı yorumları olumlu olarak karşımıza çıkıyor ve Ziraat altın hesabı sahiplerinin memnun olduğu görülüyor. Kısacası; Ziraat Bankası vadeli altın hesabı ve vadesiz altın hesabı müşterileri, altın birikimlerini güvenle Ziraat Bankası’nda değerlendirebiliyor.
BONUS: En Karlı Altın Hesabı Hangi Bankada ?
Türkiye’deki hemen hemen her bankada altın hesabı bulunur ve her bankanın altın hesabı türünde sunduğu özellikler, avantajlar farklılık gösterir. Ancak bu bankalar arasında altın hesabı konusunda en karlılardan bir tanesi Ziraat Bankası’dır.
Ayrıca en karlı altın hesabı hangi bankada sorusuna internet üzerinde yaptığımız araştırmalara göre Kuveyt Türk cevabı verildiği de görülüyor. Özellikle Kuveyt Türk’te altın makas aralıklarının çoğu bankaya göre daha az olduğu belirtiliyor ve bu da Kuveyt Türk’ü daha avantajlı hale getiriyor.