İşyeri açmak ve kendine ait iş kurmak, kendi plan ve projelerini hayata geçirmek isteyen birçok kişi farklı platformlarda kendine yer arıyor. Kendi işinin patronu olmak ve maddi gelir elde etmek isteyen birçok girişimci, nasıl işyeri açabilirim bana kim destek sunar gibi sorular sorarak araştırmalar yapıyor.
Yeni işyeri açmak isteyen girişimcilere, iş sektöründe ilk adımını atmak isteyen birçok kişi farklı yöntemler deneyerek işyeri açma hayali kuruyor. Bu kapsamda ülkemizde Genç girişimcilere ve işyeri açmak isteyen kişilere katkı sağlayan KOSGEB, 2020 yılında KOSGEB girişimcilik eğitimi vererek birçok kişiye iş imkanı sağlıyor. Özellikle KOSGEB kadın girişimcilere daha farklı imkanlar sunarak kabin istihdamını arttırmayı hedefliyor.
Ülkemizde en çok iş yeri açmayı sağlayan ve girişimcilere hibe ve kredi imkanı sunan KOSGEB, bünyesinde bulunan kişilere girişimcilik eğitimi veriyor. KOSGEB ‘ten alacağınız girişimcilik eğitimleri doğrultusunda, belli başlı kredi imkanlarına ve hibelere hak kazanabilirsiniz. Tamamladığımız girişimcilik kurslarına sertifikaları ile başvuru yaparak hibe alabilirsiniz.
KOSGEB Hibe Desteği Ve Kredi İmkanı Nedir
KOSGEB bünyesinde eğitim alan kişilere yaklaşık 370 bin civarında, kredi ve hibe desteği sunuyor. Bu karede imkanın alabilmek için KOSGEB’in 2020 yılındaki sağladığı girişimcilik kurslarına kayıt yaptırmanız ve tamamlamanız gerekiyor. Yaklaşık olarak 50 bin TL hibe ve 150000 üzeri Kredi imkanı alabilmek için kendinize uygun girişimcilik kurslarını bir tanesini tanımlamamanız şarttır.
Tanımlamış olduğunuz kursun içeriğine bağlı olarak, 50.000 TL’ye kadar hibe alabilme imkanı sunuluyor. Eğer daha fazla Paraya ihtiyaç duyuyorsanız herhangi bir faiz işlemi uygulanmadan 150.000 liraya kadar kredi imkanı sağlanıyor. KOSGEB Ülkemizde bu kapsamda birçok kişiye imkan sunuyor ve birçok kişiyi iş yeri sahibi yapıyor.
Özellikle kadınlar ve genç girişimcilere daha farklı imkanlar sağlayan KOSGEB, bünyesindeki her kişiye farklı iş imkanı sunabileceği alanlarda eğitim ve kurs veriyor. Bu eğitim ve kurslardan faydalanarak KOSGEB’in sağladığı tüm imkanlardan sizler de faydalanabilirsiniz. İşte KOSGEB’in birçok girişimci adayı için sağladığı eğitim programlarına katılmak için gerekli olan şartlar ve prosedürler nelerdir? Ayrıca KOSGEB eğitimi nasıl alınır ve nasıl başvurulur gibi sorular bu yazımızda sizlere aktarılacaktır.
Koskeb Uygulamamalı Girişimcilik Eğitimi Nedir?
KOSGEB’den hibe alabilmek için uygulamalı girişimcilik eğitimini tamamlamak gerekiyor. Hotel ihtiyaç duyulan her alanda girişimcilik kursu açıyor. Girişimcilik kursu tercih ederken genellikle sektörde en çok ihtiyaç duyulan ve açık olan bölümleri tercih etmelisiniz. Böylelikle girişimcilik kursları sonrasında işyeri açmanız için daha çabuk geri dönüş yapılacaktır.
Girişimcilik kursları uygulamalı ve Online olarak sunuluyor. Uygulamalı eğitim sistemi kapsamında 72 saatlik eğitim süreci tamamlanmalıdır. Fakat geçtiğimiz aylarda bu süre 32 saate kadar düşürüldü. Bu eğitim sisteminde girişimciliğe adım atacak olan kişilerin eğitim ve iş fikirleri yönetmesi için gerekli olan bilgileri sunuyor. Uygulamalı girişimcilik eğitimine katılmak ve programın başarılı olarak bitirdiğimiz takdirde KOSGEB’den destek alabilir ve iş fikrinizi hayata geçirebilirsiniz. Uygulamalı eğitim sayesinde belli başlı iş becerilerine sahip olabilir, girişimcilik kapsamında işyerinizi açarken işinize yarayacak bir çok bilgiye sahip olabilirsiniz.
KOSKEB Uzaktan Ve Online Eğitim İmkanı Nedir?
KOSGEB girişimcilik eğitimi Online olarak da sağlıyor. Girişimcilik eğitimine başvuru yapmak için KOSGEB’in online sayfasından başvuru yapabilirsiniz. Modern çağın gelmesi de internet çağının yükselmesi ile birlikte, birçok eğitim artık Online olarak veriliyor. KOSGEB girişimcilik eğitimleri ile çağa ayak uydurarak Online olarak sunuyor.
Böylelikle ihtiyaç duyduğunuz tüm eğitim sistemini ve girişimcilik kurslarını internet aracılığı ile tamamlayabilirsiniz. Uzaktan eğitim sistemi ile KOSGEB girişimcilik kurslarına kayıt yaptırabilirsiniz. Online olarak ve uzaktan eğitim kapsamında almış olduğunuz tüm eğitimler sertifika ile belgelendirilir. Online girişimcilik kursu kapsamında izlenen her video için sorular sorularak, girişimcinin kursu yeterlilik seviyesinde alıp almadığı belirleniyor. Bu doğrultuda genç girişimcilere gerekli olan sertifikalar sağlanıyor.
KOSGEB’in sunduğu online eğitim girişimcilik kurslarına e-devlet üzerinden veya KOSGEB internet sayfası üzerinden başvuru yaparak kayıt yaptırabilirsiniz. Tamamlamış olduğunuz eğitimler doğrultusunda KOSGEB’den almış olduğunuz sertifikalar ile başvuru yaparak hibe desteği alabilirsiniz. KOSGEB’den kredi ve hibeler ile işyeri açabilir ve tüm projelerimizi hayata geçirebilirsiniz.