Emekli kredi kartı başvurusu alan bankalar, emeklilere özel avantajlar sunuyor. Emekliye kredi kartı veren bankalar farklı avantaj ve kampanyalarla hizmet veriyor. Dolayısı ile emekliye kredi kartı limiti de bankalara göre ve emeklilerin gelirine göre değişkenlik gösteriyor. Peki, emekliye kredi kartı veren bankalar nelerdir?
Bu yazımızda emekli kredi kart başvurusu alan bankalar nelerdir listeledik ve bankaların emekliye kredi kartı avantajları hakkında bilgileri derledik. İşte, banka banka emekli kredi kartı başvurusu nasıl yapılır, kredi kartı özellikleri nelerdir ve dahası hakkında bilgiler…
- Emekliye Kredi Kartı Veren Bankalar Hangileridir?
- Garanti Emekli Kredi Kartı Var mı?
- Akbank Emekli Kredi Kartı Var mı?
- Ziraat Bankası Emekli Kredi Kartı Başvurusu Alıyor mu?
- Emekli Kredi Kartı Başvurusu Yapı Kredi’de Var mı?
- Emekli Kredi Kartı Başvurusu İş Bankası’nda Var mı?
- Emekliye Kredi Kartı Çıkar mı?
- Emekliye Kredi Kartı Limiti Ne Kadar?
- Emeklilerden Kredi Kartı Aidatı Almayan Bankalar Hangileridir?
Emekliye Kredi Kartı Veren Bankalar Hangileridir?
Her bankanın farklı hedef kitlelere yönelik kredi kartı var ancak her bankada emekli kredi kartı yok. Emekliye kredi kartı veren bankalarda ise emekliye kredi kartı limiti, avantajları, kampanyaları farklı. Ve tüm bankalar, tüm kredi kartlarında olduğu gibi emekli kredi kartı kampanyalarında değişiklik yapma hakkını saklı tutar.
Dolayısı ile emekliye kredi kartı veren bankalar ve kart özellikleri merak konusu… Türkiye’de emeklilere özel kredi kartı hizmeti sunan ve emekliye kredi kartı veren bankalar ise şunlar:
- Denizbank – Emekli Bonus
- QNB Finansbank – CardFinans Emekli
- Halkbank – Paraf Emekli
- Türkiye Ekonomi Bankası (TEB) – TEB Bonus Kart, TEB She Kart, CEPTETEB Kredi Kartı (emekli maaşını TEB’e taşıyanlara özel)

1- Denizbank Emekli Kredi Kartı: Emekli Bonus Kartı Nedir?
Denizbank emekli kredi kartı Emekli Bonus karttır. Denizbank Emekli Bonus kredi kartı kampanyaları dönemsel olarak değişmektedir ancak Denizbak’ın emekliye özel kredi karı Emekli Bonus kart özellikleri ve ayrıcalıkları şunlardır:
- Bonus Card’ın bütün özellikleri Emekli Bonus için de geçerlidir
- Yurtiçinde olduğu gibi yurtdışında da Emekli Bonus ile yapılan tüm harcamalarda bonus kazanılır
- Biriktirilen bonuslarla, Bonus Program Ortağı olan üye iş yerlerinden bedava alışveriş yapılabilir
- Taksitli alışveriş yapılabilir
- Taksitli nakit avans çekilebilir
- Emekli Bonus kartı, banka kartı olarak kullanılabilir; ATM’lerden Emekli Bonus kart ile vadesiz mevduat hesabına girilebilir ancak Denizbank Emekli Bonus kart, alışverişlerde banka kartı olarak KULLANILAMAZ.
- Denizbank Emekli Bonus kart ile fatura ödemeleri ücretsiz yapılabilir
Denizbank Emekli Kredi Kartı Başvurusu Nasıl Yapılır?
Denizbank emekli kredi kartı başvurusu için iki farklı kanaldan hizmet veriyor. Dilerseniz Denizbank şubelerinden dilediğinize kimliğinizle gidip şahsen başvuru yapabilir, dilerseniz Açıkdeniz İnternet Bankacılığı kanalından başvuru yapabilirsiniz. Denizbank emekli kredi kartı başvurusu için buraya tıklayarak Denizbank internet sayfasına ulaşabilirsiniz.
Denizbank Emekli Kredi Kartı Limiti Ne Kadar?
Denizbank emekli kredi kartı limiti için netlik yoktur. Çünkü emeklinin aylık geliri, Emekli Bonus kart limitini belirlemede önemlidir. Ancak yasal düzenlemeye bağlı olarak olarak emekliye kredi kartı limiti; ilk kez kredi kartı sahibi olacak emeklilerde aylık kayıtlı gelirin iki katıdır. Gelecek yıllarda bu limit 4 katına çıkartılabilir. Daha önce kredi kartı almış olan emeklilerde de kredi kartı limiti, aylık kayıtlı gelirin dört katıdır.

2- QNB Finansbank Emekli Kredi Kartı: CardFinans Emekli Kredi Kartı
QNB Finansbank emekli kredi kartı başvurusu yapmak isteyenlerin tercih etmesi gereken kredi kartı; CardFinans Emekli kredi kartı. Mekliye kredi kartı veren bankalar listesinde yer alan QNB Finansbank CardFinans Emekli kredi kartı özellikleri ise şunlar:
- CardFinans Emekli kredi kartında ilk yıl, kredi kartı yıllık kart ücreti yoktur
- CardFinans Emekli kredi kartına en az bir tane otomatik fatura ödeme talimatı verildiğinde ve faturanın CardFinans Emekli kredi kartından düzenli olarak yapılması halinde diğer yıllarda da yıllık kart ücreti alınmaz
- CardFinans Emekli kredi kartı ile eczane ve market harcamalarında yılda toplam 360 TL’ye varan indirimlerden yararlanılabilir
- CardFinans Emekli kredi kartı ile sağlık ve eğitim programına kaydolanlar, söz konusu sektörlerde yapacakları harcamalarda vade farksız olarak 3 taksit ile ödeyebilir
Bu yazının hazırlandığı tarihte CardFinans Emekli kredi kartı yıllık kart ücreti 68,5 TL’dir.
QNB Finansbank CardFinans Emekli Kredi Kartı Başvurusu Nasıl Yapılır?
QNB Finansbank CardFinans emekli kredi kartı başvurusu tüm QNB Finansbank şubelerinden ve QNB Finansbank internet bankacılığı aracılığı ile yapılabilir. Eğer Cardfinans Emekli kredi kartı başvurusu yapmak istiyorsanız buraya tıklayarak QNB Finansbank’ın CardFinans Emekli kredi kartı başvuru sayfasına ulaşabilirsiniz.

3- Halkbank Emekli Kredi Kartı: Paraf Emekli Kredi Kartı
Halkbank Paraf Emekli kredi kartı hem banka kartı hem de kredi kartı olarak tek başına kullanılabiliyor. Halkbank Paraf Emekli kredi kartı, Paraf kredi kartının tüm özelliklerini tşıyor ve ayrıca emeklilere özel kampanyalar düzenliyor. Genel olarak Halkbank Paraf Emekli kredi kartı özellikleri ise şunlar:
- Taksitli alışveriş
- Nakit avans
- 200 TL ile 15.000 TL arası nakit ihtiyaçları için yüzde 1,80 faiz oranı ile 12 ay vadeye kadar taksitli nakit avans
- Paraf Emekli kredi kartı ile peşin yapılan alışverişler için 18 aya kadar sonradan taksitlendirme (Sonradan taksitlendirme başvuru kanalları: Halkbank internet şubesi, Halkbank Mobil ve 0850 222 0 400 Dialog)
- Borç taksitlendirme
- Otomatik fatura ödeme talimatı verme / Fatura ve kurum ödemeleri
- Yapılan alışverişlerden ParafPara kazanma
- Temassız ödeme
Halkbank Paraf Emekli Kredi Kartı Başvurusu Nasıl Yapılır?
Emekliye kredi kartı veren bankalar listesinde yer alan Halkbank’ın Paraf Emekli kredi kartı başvurusunu yapmak için tüm Halkbank şubelerine şahsen başvuruda bulunabilirsiniz.

4- TEB Emekli Kredi Kartı : TEB Bonus Kart, TEB She Kart, CEPTETEB Kredi Kartı
Türkiye Ekonomi Bankası (TEB) özel olarak emekli kredi kartı hizmeti vermiyor ancak emekli maaşını TEB’e taşıyan müşterilerine özel emekli bankacılığı hizmetleri kapsamında kredi kartı hizmeti veriyor. Buna göre; emekli maaşını TEB’e taşıyan emekliler TEB Bonus Kart, TEB She Kart ve CEPTETEB Kredi Kartı’na aidatsız olarak sahip olabiliyor.
TEB Emekli Kredi Kartı Başvurusu Nasıl Yapılır?
Özel olarak TEB emekli kredi kartı olmadığı için başvurular yalnızca emekli maaşını TEB’e taşıyan müşteriler tarafından, TEB şubelerinden yapılıyor. Eğer emekli maaşınızı TEB’e taşıdıysanız dilediğiniz TEB şubesine şahsen başvuru yaparak yıllık kart aidatsız CEPTETEB Kredi Kartı, TEB Bonus Kart veya TEB She Kart sahibi olabilirsiniz.

Garanti Emekli Kredi Kartı Var mı?
Garanti emekli kredi kartı olan bir banka değildir. Ancak Garanti yıllık kart aidatı olmayan kredi kartı Bonus Flexi başvurusu emekliler tarafından da yapılabilir.
Akbank Emekli Kredi Kartı Var mı?
Akbank emekli kredi kartı başvurusu almıyor çünkü emeklilere özel herhangi bir kredi kartı yok. Ancak kredi kart çıkarmak için Akbank’ı tercih edecek olan emekliler, yıllık kart aidatsız Free Kart başvurusu yapabilir.
Ziraat Bankası Emekli Kredi Kartı Başvurusu Alıyor mu?
Ziraat Bankası emekli kredi kartı bulunmuyor. Ancak Ziraat Bankası Bankkart, yıllık kart aidatı olmayan bir kart ve emeklilere de hitap ediyor.
Emekli Kredi Kartı Başvurusu Yapı Kredi’de Var mı?
Yapı Kredi emekli kredi kartı hizmeti vermiyor. Ancak World Eko Kart, aidatsız kredi kartları listesinde ve emekliler de World Eko Kart’ı sık tercih ediyor.
Emekli Kredi Kartı Başvurusu İş Bankası’nda Var mı?
Maximum Aidatsız Kart, İş Bankası’nın yıllık üyelik ücreti olmayan kredi kartı türü ve kredi kartını İş Bankası’ndan almak isteyen emekliler bu kartı tercih ediyor. Çünkü İş Bankası emekli kredi kartı bulunmuyor.
Sms ile Maximum Aidatsız Kart başvurusu yapmak için AİDATSIZ yazın boşluk bırakın T.C numaranızı yazın boşluk bırakın doğum tarihinizi günayyıl şeklinde yazın ve 4402’ye kısa mesaj gönderin. Dilerseniz İş Bankası şubelerinden de Maximum Aidatız Kart başvurusu yapabilirsiniz.

Emekliye Kredi Kartı Çıkar mı?
Eğer emekli olan kişinin kredi sicili bozuk değilse yani kredi notu düşük değilse kredi kartı başvurusu onaylanır. Çünkü emekliler, aylık sabit geliri olan kişilerdir. Genel olarak emekliye kredi kartı çıkar ancak kişinin kredi sicilinin bozuk olmaması gerekiyor.
Emekliye Kredi Kartı Limiti Ne Kadar?
Emekliye kredi kartı limiti için kesin bir bilgi yoktur. Çünkü her emeklinin emekli maaşı yani aylık kesin geliri farklıdır. Bilindiği üzere kredi kartı limiti, kişilerin aylık belgelenebilir sabit gelirine göre belirlenir.
Ancak genel olarak yasal düzenlemeye göre; bir kişinin ilk kez kredi kartı başvurusu yaptığında sahip olabileceği kredi kartı limiti maksimum, aylık kayıtlı gelirin 2 katıdır. Daha sonraki yıllarda bu kişilerin kredi kartı limiti 4 katına kadar çıkartılabilir.
İlginizi Çekebilir: Kredi Kartı Asgari Ödeme Yapılmazsa Ne Olur?
Emeklilerden Kredi Kartı Aidatı Almayan Bankalar Hangileridir?
Her banka emekliye kredi kartı veren bankalar arasında değildir. Türkiye’deki bazı öncü bankalar emekliye kredi kartı hizmeti vermiyor ancak emeklilerden bazı koşulların yerine getirilmesi karşılığında yıllık kart ücreti almıyor. Örneğin; emekli maaşını TEB’e taşıyanlar, TEB’te emekliye özel kredi kartı olmadığı halde kredi kartı hizmetini emeklilere yıllık kart aidatsız sunuyor.
Bunun dışında bazı bankalar hem öğrencilerden, hem çalışanlardan hem de emeklilerden yıllık kart ücreti almadığı kredi kartlarını da sunmaktadır. Türkiye’de kimseden ve emeklilerden kredi kartı aidatı almayan bankalar ve yıllık kart aidatı olmayan kredi kartları şunlardır:
- Garanti BBVA – Bonus Flexi
- Akbank – Free Kart
- Ziraat Bankası – Bankkart
- Yapı Kredi – World Eko Kart
- İş Bankası – Maximum Aidatsız Kart
- Şekerbank – Şeker Kart
- Vakıfbank – Express Card
- HSBC – Concept Kart
- ING – Light Kart
İlginizi Çekebilir: Öğrenciye Kredi Kartı Veren Bankalar