Birçok konuda resmi başvuruların yapılması adına 2022 imza sirküsü ücreti ne kadar sorusu sorulmaktadır. Bilindiği gibi özellikle şirketlerin ve temsilci olarak çalışan kişilerin kesinlikle imza sirküsüne ihtiyacı bulunmaktadır. Devletin birçok kurumunda geçerli olan imza sirküleri, noter tarafından onaylanmaktadır. İmza sirküsünün aslı sizde kalarak işlemleriniz gerçekleştirilebilmektedir. İmza sirküsü bir şirketin bütün alanlarında kullanılabilir ve özellikle resmi işlemlerin daha sağlıklı ve daha doğru bir şekilde yürütülmesi adına kullanılan bir evrak olarak karşımıza çıkmaktadır. İmza sirküsü ücreti 2020 yılında ortalama rakamlarla 110 lira ile 154 lira arasında değişiklik göstererek sunulmaktadır. Burada evrak sayısı veya şirket görevlilerine bağlı olarak farklılık gösterebilmektedir. Ancak genel anlamda imza sirküsü noter ücretleri bu şekilde belirlenmiştir.
İmza Sirküsü Nasıl Alınır?
2022 imza sirküsü ücreti ne kadar sorusunun cevabını verdikten sonra imza sirküsü nasıl alınacağı konusunda da bilgi verelim. İmza sirküsü almak isteyen kişi veya kuruluş öncelikli olarak notere gitmektedir. Burada imza sirküsü hazırlamak zorundadır. İmza sirküsünde noter sizden imza örneklerini isteyecek ve bu imza örneklerine göre de sizlere sirkünüzü onaylayarak işleminizi tamamlanmış olacaktır. Her yıl fiyatları değişmiş olması ile birlikte tek bir nüsha için 110 liradan başlayan bir fiyat sunulmaktadır. Tabii ki bazen bu istemiş olduğunuz nüsha sayısına göre artış gösterebilir.
İmza Sirküsü Noter Ücreti Ne Kadardır?
2020 imza sirküsü ücreti ne kadar sorusunun cevabı aslında noter ücretidir. Yani bu işlemler tamamen noterlik üzerinden gerçekleştirildiği için noter ücreti 110 lira ile 154 lira arasında değişmektedir. İmzalar atıldıktan sonra noter onayları verir ve noter gerekli işlemlerin tamamlanmasını sağlar. Bundan sonra noter onayı ile birlikte artık imza sirküleri tüm resmi kuruluşlarda kullanabilirsiniz. Tapu, Vergi Dairesi, banka veya buna benzer tüm kurumlarda bu belge ile işlem yapılabilir. Böylece şirket yetkilisi olarak atandığınızı gösteren bir imza da karşıda çıkmış olur. Yani bir nevi imza beyannamesi olarak geçerken imzanızı resmi bir hale getirmiş olursunuz. Noterler bu arada nüshaya göre ücret alırken 2 tane almanız durumunda çarpı 2 olarak fiyatlandırılmaz. Örnek olarak bir tanesi 110 TL olarak hesaplarsak iki tanesi çarpı 1.5 olarak hesaplanır ve 165 TL tutar.